CV epäonnistumisistani

Törmäsin vasta Johannes Haushoferin laatimaan Curriculum Vitaeen, jossa oli tällä kertaa toisenlainen lähestymistapa. Siihen oli listattu kaikki hänen epäonnistumisensa. Tsekkaa CV tästä. Eli idea ei todellakaan ole omaperäinen, eikä se ollut Johanneksellekaan. Mutta jutun juoni on kuitenkin tässä: monesti vain onnistumiset ovat näkyviä ja ne kätkevät alleen lukuisia epäonnistuneita yrityksiä. Omalla kohdallani epäonnistumiset eivät ole useinkaan olleet kovin kasvattavia kokemuksia, vaan ovat lähinnä tympineet ja tuoneet epätoivoa. Toisaalta ne kertovat myös siitä, että aika lailla hakusessa se oma juttu on ollut ennen kuin asiat ovat nykyiseen uomaansa asettuneet.

Omaa historiaa katsellessa tuntuu tietysti taas aika hullulta, että ihmisen edellytetään tietävän tulevaisuutensa alle 20-vuotiaana vaikkapa opiskelupaikkaa valitessaan. Ehkä jokin punainen lanka kannattaa olla olemassa siitä mihin suuntaan haluaa mennä, jotta voi sitten hyppiä pienemmin askelin kohti sitä maalia.

Jos nykytilannettani vertaa opiskeluiden jälkeiseen hetkeen, niin teen sellaista työtä, jota ei ollut olemassa ja sellaisessa yrityksessä, joka oli jotain ihan muuta kuin nyt. Sinäkin voit siis 10 vuoden päästä tehdä sellaista työtä, jota ei tänä päivänä vielä ollut olemassa ja sellaisessa yrityksessä, josta kukaan ei ole vielä kuullutkaan.

Todennäköisesti olen epäonnistunut vielä useamminkin, mutta varmuuskopiot eivät yllä kuin n. 12 vuoden taakse. Epäilisin, että erityisesti vuosien 2003-2004 aikana epäonnistumisia on kertynyt runsaasti enemmänkin.

Petteri Parhi – CV epäonnistumisistani

Opiskelupaikkoja joihin hain, mutta en päässyt

1995 Oulun Lyseon Lukio

1998 Informaatiotutkimus, humanistinen tiedekunta. Oulun Yliopisto.

1998 Yleinen historia, humanistinen tiedekunta. Oulun yliopisto

1999 Fysioterapeutti, Oulun seudun ammattikorkeakoulu

1999 Optometristi, Oulun seudun ammattikorkeakoulu *

1999 Kauppatieteet, markkinointi. Oulun yliopisto.

Työpaikkoja joita hain, mutta joihin en päässyt

1997 Sysadmin (kesätyö), Oulu

2002 Sijoitusneuvoja, Oulu

2003 Asetukun myyntiedustaja, Oulu

2004 Isännöitsijä, Oulu

2006 Kansainvälisen liiketoiminnan ammattilainen, Oulu

2006 Projektipäällikkö, Oulu

2006 Logistiikkakoordinaattori, Oulu

2006 Markkinointiassistentti, Oulu

2006 Copywriter, Oulu

2006 Markkinoinnin koordinaattori, Oulu

2007 Copywriter / tekninen kirjoittaja, Helsinki

2011 Markkinointipäällikkö, Oulu

Projekteja, jotka epäonnistuivat

2004 Pienkustantamon perustaminen, Oulu

2007 Oulu15-tunnustus kaenkky.com -palvelulle

2007 Elektronisen musiikin nettifoorumin perustaminen

Muuta erityisosaamista, jonka hankkimisessa en ole onnistunut

Erinomainen ruotsin kielitaito

Erinomainen saksan kielitaito

 

*) Teknisesti ottaen sain opiskelupaikan, mutta ilmoittamani valintajärjestyksen mukaan jouduin toiselle koulutuslinjalle. Myöhemmin paljastui, että pääsin opiskelemaan vahingossa liian suuren sisäänottomäärän vuoksi. Eli jos asiat olisivat menneet ”oikein”, olisin tällä hetkellä ehkä optikko. Tai sitten en.

 

Kommentoi

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: