Butter Tofu / Chicken

Soosin toteutus pääkohdittain. Muistiin 1 tl on 5 ml ja 1 rkl = 3 tl = 15 ml

  1. Tehdään marinadi ja laitetaan kana / tofu marinoitumaan
  2. Kanat / tofut kypsäksi grilliin / air fryer / uuniin
  3. Tehdään soosi
  4. Kanat ja tofut yhteen soosin kanssa
  5. Soosin viimeistely

Lue resepti kokonaisuutena läpi ennen kuin alat värkkäämään. Tarvitset lieden, paistinpannun soosille, tavan kypsentää kana/tofu ja blenderin.

1 Marinointi

  • 1 tl korianterijauhe
  • 1 tl chilijauhe (vahvuus sen mukaan miten pers kestää)
  • 1/2 tl juustokumina aka jeera
  • 1/2 tl Garam Masala
  • 1 tl kurkumajauhe
  • jugurttia
  • 300 grammaa maustamatonta kananrintaa tai tofua. Pilko pienemmäksi ja tofu kantsii kuivata paperilla. Kana kantsii ottaa lämpiämään 30 min ennen kokkausta, jos muistaa.

Eka marinadi sekaisin ja sitten kaikki yhteen. Tai nakkaa kaikki sekoitusastiaan ja sekoittele. Anna maustua minkä ehtii ja nakkaa uuniin. Älä kypsennä kuivaksi.

2 Soosi

  • 1 rkl öljyä
  • 1 sipuli
  • 1 rkl valkosipulia (joko ite murskattuna tai purkista aasiahyllyltä)
  • 1 rkl inkiväärimurskaa (käytän purkkitavaraa, aasiahyllyltä)
  • 2 tlk kuorittuja tomaatteja (käytin Muttia ite. Jos käytät tuoretomaatteja hauduta kannen alla soosissa ja irrota sitten kuori pois)
  • cashew-pähkinöitä kourallinen
  • 1 tl korianteria jauhettuna
  • 1 tl chiliäjauhetta
  • 1 tl juustokuminaa aka jeeraa
  • 1/2 tl Garam Masala
  • 1/2 tl kurkuma
  • 2-3 rkl voita (tai enemmän jos siltä tuntuu)
  • suolaa (maun mukaan)
  • sokeria (maun mukaan, tällä voi hakea sopivaa makeutta)
  • 1-2 dl kermaa (orig. reseptissä heavy cream / double cream eli 40 % mut kuohukerma suomessa ja jos oot dieetillä niin vaikka 15 % kerma)
  • korianteria koristeluun
  • leipää / riisiä

Nakkaa sipulit pannulle, lisää mausteet (pl. sokeri ja suola), valkosipuli, inkivääri ja kuullota. Tää avaa maut mukavasti. Lisää tomaatit, sekoita ja murskaa tarvittaessa tomaatteja. Lisää cashewit ja tilkka vettä. Hauduta kannen alla.

Kun soosi hautunut, nakkaa systeemit blenderiin ja aja tasaiseksi soosiksi. Varmista että blenderi kestää lämpöä.

Kanat / tofut on tässä kohti yleensä valmiina.

Lisää voita pannulle (sama missä teit soosia) ja kaada blenderissä tasoitettu soosi takaisin pannulle. Hauduta hetki, lisää kanat/tofut. Lisää vähän vettä, hauduta.

Lisää suolaa ja sokeria maun mukaan. Sokeri on optio, mutta sillä saa sopivan hapan-makea -kombon tehtyä. Luulen että jos Suomessa tomaatit maistuis talvella joltain niin ei tarvis edes sokeria. Hauduttele ja lisää voita.

Kansi päälle ja hauduta 10 min. Lisää sitten kerma ja lisää voita. Sekoita tasaiseksi.

Korianterilla voi koristella. Se tasoittaa tulisuutta jos sitä tuli laitettua.

Saapi syödä.

Muutama tekninen kommentti

  • Annos ehkä n. neljälle ja jos tekee riisiä / leipää kaveriksi niin ravitsee hyvin
  • Alkuperäisessä reseptissä tomaatteja oli 4-5 kpl mutta tosiaan tuplatomaateilla (2 tlk) ollut ok
  • Reseptissä oli myös sarviapilaa (fenogreek) mausteena mutta sitä ei lähikauppa myynyt
  • Vegaanisen tästä saa helposti kun korvaa voin/kerman vegekermalla (tai jättää pois ja lisää casheweita enemmän)

Inspiraationa TikTokissa UncleZee | Easy Cooking

Petteri Parhi

Olen oululainen kaupunkikulttuuriaktiivi. Kirjoitan itseäni kiinnostavista aiheista liittyen Ouluun, Oulun paikallishistoriaan ja erilaisiin ilmiöihin.

Lisää luettavaa

Post navigation

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *